Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

İlk bakış: Honda Civic Hatchback 2022

11 nesildir Kuzey Amerika pazarının en çok satan kompakt otomobillerinden biri olan Civic, Honda'nın yeni küresel yapılanmasıyla yeni Hatchback üretimini de ABD'ye taşıyor ve bu da oralardaki meslektaşımdan ilk izlenimlerler...

Japon endüstri devi Honda’nın en popüler modeli Civic hep Kuzey Amerika odağında mühendisliği yapılmış bir modeldi. 70’li yıllarda milyon adet satış rakamlarına ulaşmaya başlayan model 80’ler ve 90’ler boyunca Detroit Üçlüsü’ne karşı ezici üstünlükle devam ediyordu. Ardından sahneye Güney Koreliler geldi ve Honda Avrupa ile Çin pazarı atılımlarını gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Günümüze geldiğimizde ise Honda, dinamikleri değişen küresel otomotiv pazarını yeniden değerlendirdi ve Avrupa faaliyetlerine can veren İngiltere, Swindon fabrikasıyla, 1997’de açılıp ilk yerli Civic ile tanışmamıza vesile olan Kocaeli fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bunun sonucunda yeni Civic ne olacak, artık Avrupa’da satılmayacak mı, Türkiye’nin en kemik kitleli en sevilen sedan modellerinden birinin akıbeti ne olacak sorularının yanıtına Honda’nın ilk cevabı ABD’den geliyor. Artık Hatchback model de Greensburg, Indiana tesislerinde üretilerek İngiltere’deki üretimi devralıyor.

11. nesil Civic Hatchback’te öze ve alışılmışa dönüş diyebileceğimiz dikkat çekici değişiklikler var; Japonların yalın üretim anlayışının bir yansıması olarak daha yalın görünüme ve 90’lar 2000’lerin başındaki modellerin sadeliğinden ilham alan bir yeni modeli karşılıyoruz.

Son iki nesildir bütün trendleri yakalamak ve biraz fazlaca teknolojik olmak adına işlevselliğini kaybeden iç mekana da bir Japon akil insanı müdahale etmiş olacak ki dokunmatik kumanda panelleri azaltılıp yerine yuvarlamalı, döndürmeli düğmeler gelmiş. Vites kolunun da klasik düzene getirilmesi çok şaşırtıcı. Burada iç mekanın biraz eski görünmesi riski bile alınmış…

Kaputun altında ” there is no replacement for displacement ” özlü sözünü ofis masasının arkasına çerçevelettirmiş bir motor geliştirme şef mühendisi abimizin imzası olan 2 litre hacimli atmosferik VTEC ünite giriş seviyesi donanımlarda yer alıyor. Düşük devirlerde daha yüksek tork ve canlı bir sürüş istiyorum diyenlere bedeli karşılığında 1.5 VTEC TURBO seçeneği de sunulmaya devam ediliyor.

2022 Honda Civic’in ABD üretimlerinin ülkemize gelmesi ek gümrük vergisi sebebiyle mümkün değil. Ancak Avrupa pazarı oradan ithal edilecek Civic’leri 2022 sonbahar itibariyle yollarında görmeye başlayacak.

2021 eylül itibariyle şalterleri indirecek Honda Türkiye fabrikası ve bizler tarihi gelişmelere buruk yüz ifadelerimizle tanıklık etmeye devam edeceğiz…